W

WHITE WALLS

adica … Ziduri Albe.

O trupa proaspata romaneasca, fondata in 2009, formata din 4 constanteni. Trupa isi are radacinile in Protest Urban care a murit de vreo 3 ani, pentru a inlocui chitaristul si bassistul si a da nastere Zidurilor Albe. Baietii au stat un an in studio si au lansat in octombrie 2010 primul album – “Mad Man Circus” care abordeaza un still nou pentru industria muzicala romaneasca. Un fel de metalcore progresiv, asemanat de cativa cu Byron, sau mai bine sa citez 🙂 “WHITE WALLS sună, ca un BYRON tras prin metal”  …   si plasat de creatorul paginii lor de MySpace intre Protest the Hero şi Between the Buried and me. La doar cateva luni dupa lansarea albumului, baietii au reprezentat cu succes Romania la cel mai mare concurs de interpretare live din lume – Global Battle of Bands (GBOB), desfasurat anul acesta in februarie in Malaezia. White Walls s-au clasat pe locul 4, impresionand juriul cu piesele Into The Water si Friends For Awhile.

Cei patru sunt: Eugen Brudaru (voce), Alexandru Eduard Dascălu (chitară), Şerban Ionuţ Georgescu (bass) si Marian Mihăilă (tobe) si canta cam asa:

Into The Water

Friends For a While

The Lost Art of Chapeaugraphy

Si daca o sa downloadati albumul lor (moca de aici) si o sa va intrebati ce este “Chapeaugraphy” … iata un fragment din interviul lui Gabriel Szünder :

“este un soi de truc, un act practicat de magicieni, cerşetori sau şarlatani în trecut şi constă în manipularea unei bucăţi circulare de fetru pînă capătă forma unor diverse pălării – de unde chapeau-ul. Fiecare pălărie are o poveste şi un personaj asociat, adus la viaţă de interpret. Ideea asta, de chapeau-grafie, ni s-a părut un soi de metaforă, nu ştiu cît de subtilă, dar potrivită pentru muzică. La un anumit nivel, noi nu interpretăm personaje atunci cînd cîntăm? Se regăsesc mai multe genuri în muzica noastră, mai multe… pălării.”

Advertisements
Comments
  1. Mulțumim mult pentru promovare! Fac doar mica mențiune că nu am petrecut nicio secundă în vreun studio, albumul este înregistrat la sala noastră de repetiții din Casa de Cultură Constanța, unde de altfel am petrecut anul respectiv compunând/repetând piesele de pe album 🙂

    • Jason says:

      Un an excelent zic eu, care a meritat din plin. Este un prim album de calitate si foarte promitator. Abia astept urmatorul gig! \m/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s